Algemeen
De methodiek om te waarnemen van afwijkend gedrag is van de meest tot de verbeelding sprekende Proactieve beveiligingsmethodieken, deze methodiek werd in Israel ontwikkeld om dreigingen in een vroeg stadium te herkennen en hier actie tegen te ondernemen.

Doel van de training

  • Bewust bekwaam en toepassen van de methodiek in de werkcontext.
  • Een beslissing te nemen om los te laten of vervolgonderzoek te doen.
  • Je eigen aannames en overtuigingen op de juiste te waarde te schatten.

Leerdoelen
Leerdoel van deze opleiding is het kunnen uitvoeren van een dreiging assessment ten aanzien van een persoon, voorwerp of situatie op basis van een analyse op verdachte indicatoren in relatie met een eventuele modus operandi.

Inhoud van de training
In deze training ontwikkel je een theoretisch en praktisch repertoire op het gebied van het herkennen van dreiging. Er wordt aandacht besteed aan je eigen handelen, reageren op situaties en je optreden. Diverse oefeningen worden gefilmd en worden later (klassikaal) besproken. De volgende thema’s komen aan bod:

  • Red teaming
  • Stappenplan waarnemen afwijkend gedrag
  • Vaardigheidstraining met behulp van een acteur in de praktijkcontext.

Praktische informatie

OpleidingWaarnemen afwijkend gedrag
ExamineringstypeProcesexamen
Studielast totaal18 uur
Context Training8
Instelling8
Zelfstudie2
Duur2 dagen
LocatieNader te bepalen


Opleidingseisen
Voor deze opleiding zijn geen specifieke opleidingseisen nodig. Voorafgaande de opleiding dien je een online trainingsprogramma te hebben doorlopen.

Randvoorwaarden
Je bent fysiek gezond (geen blessures die deelname aan de training verhinderen) en je toont een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, leerbereidheid en inzet. Er wordt een zogenaamde open mindset van de deelnemer verwacht.